Bjud barnen på weekendresa till Västerås

Barnfamiljer behöver ofta tänka prismedvetet när det handlar om semestrar. Samtidigt måste ett resmål kunna erbjuda god underhållning för barnen i familjen för att semestern ska bli lyckad. Som tur är finns det gott om möjligheter att skapa en härlig familjesemester på nära håll. En weekendresa till Västerås är ett utmärkt exempel på detta.

I Västerås finns allt en barnfamilj önskar sig vad gäller aktiviteter, sevärdheter och bra shopping. Hit kan du ta din familj med en färdig helgplanering nedskriven i telefonen, eller bara åka helt spontant och se vad som händer. Det finns många bra hotell i Västerås som passar barnfamiljer, och ibland kan ett hotell med spa-avdelning duga alldeles utmärkt som resmål i sig.

Barnvänliga hotell – håll utkik efter familjerum

Ett bra tips för att veta om ett hotell är lämpligt för barn eller ej är att hålla utkik efter familjerum på hotellet. Vissa hotell erbjuder särskilda rum riktade till just barnfamiljer, där hela familjen får plats i ett och samma rum. Detta är inte bara ett prisvärt sätt att bo på hotell, utan skapar även en härlig gemenskap i familjen eftersom ni kan tillbringa hela dygnet tillsammans. Om ni vill. Självklart kan en trött förälder även smita ned till hotellbaren för en stunds stilla kontemplation.

När du väljer hotell kan det vara klokt att välja ett centrumnära hotell, eller ett med goda kommunikationer. När ni reser iväg för en enstaka weekend vill ni sannolikt inte lägga en massa tid på att förflytta er inom Västerås. Att välja ett hotell mitt i staden effektiviserar inte bara restiderna utan skapar även bra förutsättningar för att även barnen ska njuta av semestern.

Aktiviteter för barn i Västerås

Oavsett tid på året händer det en hel del i Västerås. Staden arrangerar regelbundet konserter och events och det är värt att titta på Västerås kommuns hemsida efter pågående evenemang.

Andra barnvänliga aktiviteter i och runt Västerås är till exempel en häftig cable park, ett äventyrsbad, Västmanlands museum, Kungsbyn Djurpark och Västerås historiska skeppsmuseum. Mer än nog för att fylla en weekend, med andra ord. Det kan alltså finnas anledning att planera även en andra helgresa till Västerås för familjen.