Därför är elsparkcykel bättre än moped

Att köpa en elscooter till din tonåring har sina fördelar jämfört med att köpa en moped. En elscooter är smidig och enkel att hantera. Dessutom krävs inget förarbevis om du väljer en modell som klassas som cykel.

Om du har en tonåring som gärna vill ha ett eget fordon finns det fördelar med att köpa en elsparkcykel istället för en moped. Du kan köpa elscooter till din tonåring för att hen på ett smidigt sätt ska kunna transportera sig till och från olika platser. En stor fördel med en elscooter är att den går att ta med på ett enkelt sätt överallt, speciellt om det är en modell som går att fälla ihop. Den går exempelvis lätt att ta med på buss, tåg och i en bil. Det är även mycket enklare att förvara en elsparkcykel än vad det är med en moped. Elsparkcykeln kan du förvara oavsett hur boendet ser ut. Det är exempelvis lätt att bära upp en elscooter till en lägenhet. Det går inte att göra med en moped. Dessutom är en elscooter ett miljövänligt alternativ i jämförelse med en moped som drivs av bensin. Fördelar med elscooter:

• Smidig
• Snabb
• Går ta med överallt
• Miljövänlig

Att köra elscooter är frihet

Att köra en elscooter är en form av frihet. Du kan susa fram på gatorna enkelt och smidigt. Genom att använda en elscooter går det att spara mycket tid. En annan fördel med en elscooter jämfört med moped är att du kan köra på alla ställen där det är lagligt att cykla om du väljer en sådan modell. Det finns nämligen olika modeller med olika motorer. Alla elscootrar som har en maxhastighet på 20 km/h klassas som cykel och då ska trafikreglerna för cykel följas. Om den går snabbare gäller andra regler. Om en elscooter går snabbare än 20 km/h men har en motor som inte överskrider 1 kilowatt klassificeras den som en moped klass 2. Går elscootern över 25 km/h och har en motor som har en effekt över 250 watt tillhör den moped klass 1. Allt sådant är viktigt att ha koll på innan du köper en elscooter. Det är föraren som är ansvarig att följa de rätta trafikreglerna. Det behövs även vissa behörigheter för att få köra mopeder. Till din tonåring kan det bästa vara att ha en elscooter som inte kräver förarbevis.

Investera i en egen elscooter

I många städer går det att hyra elsparkcyklar men det är ändå mer fördelaktigt att äga en egen om den ska användas dagligen. Eftersom en elscooter är lätt att hantera är det ingen nackdel att äga en egen. Dessutom kostar det att hyra och det drar snabbt iväg och blir stora summor. Då är det bättre att lägga de pengarna på en egen elscooter. Oavsett om elscootern är din egen eller inte behöver alla följa trafikreglerna. En elscooter måste bland annat ha en ringklocka och broms. Om din tonåring är under 15 år måste hen alltid ha hjälm på sig, det är dock att föredra oavsett ålder.