Så inreder du gynnsamt för barnets sömn

För att barnet ska sova bra i sitt rum är det viktigt med en mysig atmosfär. Genom att inreda med textilier kan du göra rummet ombonat. För att främja barnets sömn är ett dovt ljus också bra att ha.

Generellt är det mycket att tänka på när du ska inreda ett barnrum. Rummet ska fungera bra för både lek och sömn. För att få till en mysig och inspirerande känsla i rummet krävs det en del planering. Om du vill främja sömnen och att barnet ska kunna sova ensam i rummet finns det några bra knep. Barn gillar färg och mönster. Att satsa på barnpåslakan i härliga färger och mönster är helt perfekt. Låt barnet själv bestämma påslakan. Det kan göra att barnet får större lust att sova i sin egen säng.

En mysig atmosfär främjar barnets sömn

Att ha låta väggarna vara målade i en neutral ton är en bra idé. Det gör att du kan använda olika inredningsdetaljer och textilier med färg och mönster för att skapa en intressant inredning. Med en neutral bas är det lättare att förändra rummet när barnet tröttnat på den nuvarande inredningen. För att göra rummet riktigt mysigt är textilier bra att jobba med. Inred med färgglada gosedjur, filtar och kuddar. För att göra sängen extra ombonad kan en sänghimmel vara bra att sätta upp.

Bättre sömncykler med dovt ljus

Något annat som är en mysfaktor är lampor. Investera i både en bra taklampa men även en trevlig sänglampa. Att ha ljusslingor i rummet är ett bra val om barnet inte gillar mörker och gärna vill ha belysning på under natten. Att ha en dov belysning bidrar till att melatonin-produktionen stimuleras vilket kan resultera i att barnet får bättre sömncykler. Barnet kan helt enkelt sova bättre med ett genomtänkt ljus.

Inred väggarna med tavlor

På väggarna är barnposters ett bra sätt att göra rummet mer ombonat. Tavlor och posters kan även bidra till en inspirerande stämning i rummet. Du kan välja motiv som går ton i ton med väggfärgen för att få en enhetlig och mysig känsla. Du kan även välja motiv som går ihop med det andra färgerna i rummet. Genom att satsa på tavlor i olika storlekar ger du rummet ett lekfullt intryck.