Håll barnens prylar säkra – från dem själva

Som vuxna gör vi såklart allt i vår makt för att skydda det vi håller kärt. Tar ut försäkringar, installerar barnlås på diverse objekt, ser oss om en extra gång när vi är på väg hem en mörk natt. Vi förstår också vikten av att inte slänga ifrån oss ömtåliga objekt hit och dit. Däremot gäller inte detsamma för våra barn.

 

Hand,Of,Woman,Using,Smartphone,On,Wooden,Table,space,For,TextDet är inte sällan skärmar behöver lagas och mobiler behöver bytas ut när barn har hand om dem. Kanske är det inte alltid så lätt att be dem ta bättre hand om sina telefoner och oftast är billiga mobilskal lösningen. Mobilskal är inte bara den perfekta accessoaren till mobilen, utan även den bästa försäkringen. Det skapar ett extra lager som ser till att skärmen inte spricker det första det gör om mobilen åker i golvet. Detta är lätt hänt i vardagen och inte minst gäller detta barnen.

 

Det hör inte till ovanligheten att barn får smartphones och liknande tidigt i livet och de sitter allt oftare som fastklistrade framför skärmen. När de tvingas lägga ifrån sig mobilerna är det lätt hänt att de bara slänger ifrån sig dem. Barn är inte heller så noggranna med var de lägger ifrån sig mobilerna. Innan man vet ordet av så ligger de längst ner i ryggsäcken med nycklar och annat som skrapar mot skärmen.

Val av mobilskal

Det finns såklart saker man kan göra för att minska barnens mobilanvändande. Likväl finns det saker man kan göra för att skydda mobilen i händerna på barn. Mobilskal av greppvänligt material som silikon brukar göra susen och de omsluter därtill mobilen på ett sätt som håller den säker även om den skulle åka i marken. Mobilskal med handtag är även det ett alternativ och gör det lättare för små händer att hålla i större mobiler. 

Smarta skal och skydd

Ett annat mobilskal som barn kan behöva är plånboksfodral. Dessa är inte bara ett alternativ som håller mobilen och skärmen hel och ren. Skalet gör det även enklare för barnen att hålla reda på pengar och eventuella kort som åkkort och liknande. Det är såklart även värt det att införskaffa skärmskydd som inte bara ger ett extra skyddande lager utan även håller skärmen fri från kladd och repor orsakade av knappande på den.