Så blir du nöjd med bostadsförsäljningen

Väntar ni tillökning i familjen och behöver en större bostad? Är det dags att sälja lägenheten i stan och flytta till ett hus i förorten? Då är det viktigt att maximera försäljningspriset så att ni får råd med ert drömhus.

För att få ut ett så högt pris som möjligt för lägenheten gäller det att göra rätt saker. Kanske har du redan en värdering men funderar på om det går att höja den? Kanske genom att göra vissa renoveringar? Ett tips är då att göra en andra värdering av en erfaren mäklare. Hos SkandiaMäklarna får du en kostnadsfri värdering av en mäklare som ger er råd om hur du kan öka värderingen. Till exempel kan mäklaren avgöra om det är värt att renovera badrummet. I vissa områden kan nämligen även en kostsam badrumsrenovering vara lönsam.

Renovera på rätt sätt

People,Renovating,The,HouseInnan en bostadsförsäljning är det en bra idé att fråga mäklaren om vilka renoveringar som höjer värdet på lägenheten. Ett generellt råd som mäklare brukar ge är att satsa på neutrala färger på väggar och golv. Att lägga tusentals kronor på att måla om i en speciell och unik stil med stora mönster eller färgstarka nyanser kan tyvärr få en negativ effekt på försäljningspriset.

Något som är bra att göra inför bostadsförsäljningen är att åtgärda tydliga fel i hemmet. Står en kran och droppar så se till att fixa den. Om en elkontakt hänger löst på väggen eller om det är hål i en dörr eller en spricka i en badrumsspegel bör också detta åtgärdas.

Tänk på det här innan bostadsförsäljningen

  • Anlita en engagerad och kompetent mäklare som erbjuder en kostnadsfri värdering.
  • Be mäklaren ge råd om vilka renoveringar som är mest lönsamma att göra.
  • Se till att styla bostaden inför fotografering och visning på ett sätt som lockar rätt målgrupp.
  • Glöm inte att städa och rensa så att bostaden känns fräsch och luftig.

Förbered lägenheten inför försäljningen

Happy,Woman,Apartment,Owner,Or,Renter,With,Keys,Looking,AtÄven om renoveringar har stor betydelse för bostadens popularitet finns det också mycket annat som påverkar. Något som är viktigt innan visningen är att rensa bort prylar och möbler. Om det är saker du vill behålla kan de förvaras i ett förråd eller hyrt magasin. Många passar dock på att slänga, sälja eller skänka saker i samband med en flytt. Något som underlättar själva flytten eftersom antal flyttlådor minskar.

Att lägga tid på homestyling kan öka värdet om det sker på rätt sätt. För att lyckas med homestyling gäller det att fundera på helhetsintrycket. Det bästa är om känslan i lägenheten är harmonisk och att rummen är inredda i en likartad stil. Fråga också mäklaren om vilken den mest troliga målgruppen är. Om lägenheten exempelvis ska tilltala singlar kan det vara smart att inreda med trendiga detaljer som tilltalar ett singelhushåll. Kanske en walk in closet eller en vinkyl?

Lägg gärna fokus på detaljer som textilier, krukväxter och belysning. Se till att badrummet känns fräscht och köp gärna in lyxiga tvålar och handdukar. Sist men inte minst gäller det att städa extra noggrant så att hemmet ser riktigt inbjudande ut.