Inred tonårsrummet för framtiden

Att ha en tonåring är något alldeles speciellt. Det händer något när de går från att vara barn till att börja bli vuxna. Då är det smart att inreda tonårsrummet för framtiden, så att ditt barn både kan växa med rummet men också ha egen inredning den dag som hen flyttar hemifrån – t.ex. en bra säng, bäddmadrass, skrivbord och andra möbler.

Om ditt barn har haft en mindre säng är det klokt att köpa en riktig vuxensäng då hen blir tonåring. En skön säng med en riktigt bra bäddmadrass är en perfekt present eller julklapp till en tonåring: det betyder att de får ta med sängen och bäddmadrassen när de flyttar hemifrån. Det ger 13-15-åringar en alldeles särskild känsla och får ditt barn att känna sig lite mer vuxen. Satsa på en riktigt bra bäddmadrass, så att ditt barn sover gott på nätterna för att orka med skolan. Dessutom får hen en skön säng till första lägenheten. Köp ditt barns bäddmadrass hos Sängvaruhuset, som har ett sort sortiment av både sängar, bäddmadrasser, sängkläder och snygga sänggavlar.

Säng, bäddmadrass och möbler

Det är klokt att inreda barnens rum för framtiden: både den nära framtiden, för att enkelt kunna förändra rummet utifrån hur de förändrar stil som tonåring, men också på lång sikt. Deras rum kommer bli viktigare för dem ju äldre de blir. De behöver kunna få vara själva, umgås med kompisar på egen hand och få vara ifred när de hittar någon att vara tillsammans med eller när de börjar att dejta. Då vill du att din tonåring ska trivas, vara nöjd med sitt rum och känna att hen har snygga möbler. Det är också klokt att köpa säng, bäddmadrass och liknande inredning utifrån framtiden. En dag kommer ditt barn att flytta hemifrån. Att köpa allt nytt kostar väldigt mycket. Då är det skönt att redan ha möbler och inredning när de flyttar till den första lägenheten eller rummet. Din tonåring bör ha:

• Säng och egen skön bäddmadrass
• Skrivbord
• Minst två stolar
• Bokhylla
• Litet husgeråd
• Golvlampa
• Fönsterlampa
• Sängkläder och handdukar

Med de här sakerna har ditt barn det viktigaste för att kunna inreda sin första lägenhet. Låt helt enkelt tonårsrummet bli starten till den första alldeles egna lägenheten.

Inredd för förändring

Tonåringar gillar att få uttrycka sig. Det kan medföra att de ena året vill ha allt i chockrosa, nästa år ska allt vara svart, för att året därpå hitta en trend som de gillar. Det är viktigt för dem att kunna få visa vem de är, hitta sin egna stil och komma underfund med sig själva.

Därför är det smart att köpa möbler i neutrala färger som kan matchas med allt. Då är det bara att klä om soffan, byta sängöverkastet och göra små förändringar som får hela rummet att se annorlunda ut. Det är också smart att köpa ramar i svart eller vitt. Tonåringar älskar att sätta upp posters och fotografier på väggarna. Ena året är det ett musikband som de älskar, nästa år är det en film eller ett data-spel. Genom att rama in planscherna ser rummet omgående mycket snyggare och mer ordningsamt ut, samtidigt som deras val av posters ger dem en möjlighet att uttrycka sig och ge rummet en personlig touch.