Ge bort bokstavssmycken till mammor och barn

När ett nytt litet liv kommer till världen är det en mycket stor händelse. Om du vill gratulera den nyblivna mamman eller barnet, eller kanske båda två, med en present är det kul om den kan följa dem genom hela livet. Den blir en påminnelse om den lyckliga stunden och kommer ge glädje åt både dig och mottagaren.

Smycken hör till de bästa presenterna i det här fallet eftersom de är lätta att handla hem och alltid är uppskattade. För mammor och små barn är det extra roligt och meningsfullt med bokstavssmycken som du kan ge i form av små berlocker till halsband, armband eller örhängen.

Vilken bokstav ska du välja?

Det finns många tillfällen att ge bort ett bokstavssmycke på, och till de populäraste hör julen och den nya trenden babyshowers som hålls innan barnet föds. Frågan är dock vilken bokstav du ska ge: är det namnet på barnet eller mamman, eller en kombination av båda två? Eftersom bokstavssmycken kan kombineras med varandra kan det vara trevligt att ge bort den första bokstaven i bådas förnamn, antingen genom att hänga dem tillsammans på en kedja eller i vardera örhänget. För att göra presenten extra genomtänkt kan du även bifoga en text om namnets historia och betydelse eller kanske till och med komponera en liten sång eller dikt.

Smycken till barn

Förutom bokstavssmycken finns det också många fina smycken som passar särskilt bra för barn. Det får gärna vara gulliga små symboler som representerar tur och lycka, exempelvis en fyrklöver, ett hjärta eller en stjärna. En annan bra idé är att ge ett smycke där en del av pengarna går till en välgörenhet. Barn brukar också tycka mycket om djur och därför kommer en liten fjäril, en duva eller en elefant bli särskilt uppskattade.

Idag är det enklare än någonsin att handla presenter online och många föredrar att shoppa på nätet eftersom det är så smidigt. Du kan sitta i hemmets lugna vrå och välja precis det du vill ha och behöver inte fatta några snabba beslut. Ett som är säkert är att ditt smycke kommer att bli mycket uppskattat.