Så gör du köket barnsäkert

Alla i familjen ska kunna vistas i köket utan risk att utsättas för onödig fara. Om du har barn och ska renovera köket kan du få ett kök som både är snyggt och barnvänligt genom att planera. När du gör köket mer barnvänligt kan barn utan problem hjälpa till med matlagningen.

Köket är ett rum för hela familjen, men i ett kök finns det många faror för små barn. Genom att planera köket när du renoverar kan du anpassa köket efter alla i familjen. Kök är inte alltid anpassade efter barn där arbetsytor är svåra att komma åt, skarpa hörn och saker som barn kan göra sig illa på. Genom att tänka igenom materialval och placeringar av saker kan du skapa ett trivsamt kök även för barnen. För att göra arbetsytan både snygg och funktionell är valet av bänkskiva viktigt. Ett tips är att satsa på en snygg marmorskiva som är lättskött och enkel att underhålla. En marmorskiva ger ditt kök en elegant touch.

Gör snygga förvaringslösningar

Barn vill gärna vara med i köket och hjälpa till. Det är en bra idé att bjuda in barnet att hjälpa till, det finns många fördelar med det. Ni får en gemensam stund tillsammans och barnet känner sig behövt samtidigt som det lär sig mer om matlagning. Att barn är med i köket kan bidra till att de blir mer intresserad av mat och äter bättre, men det är viktigt att undanröja olika faror. När du renoverar är det bra att tänka på var du förvarar farliga saker som knivar, men även maskindiskmedel och andra rengöringsmedel. Om du tänker till när du renoverar kan du göra smarta och snygga lösningar.

Placera ut vitvaror med omsorg

Det finns några bra tips för att göra renoveringen lyckad. En sak som är bra att tänka på är placeringen av mikrovågsugn och ugn. Att ha en ugn som placeras på en högre höjd väldigt smart. Om du väljer en separat ugn är en spishäll ett snyggt och bra alternativ. Att välja ett golv som inte är halt är bra att ha i åtanke vid en renovering. Eftersom barn har en tendens att spilla är det klokt vid en renovering att tänka på att ha ett lättstädat kök.