Hitta en perfekt doppresent

Ett dop är ett fint och högtidligt tillfälle då en ny liten person välkomnas in i kyrkan. Är du bjuden på ett dop bör du därför se det som en stor ära. Vare sig barnet som ska döpas tillhör den nära familjen eller är barn till vänner vill du förstås ha med dig en fin gåva till den nydöpta.

Du kanske funderar över vad du ska ge en så liten person som inte själv kan säga vad hen önskar. Då är det smart att tänka framåt i tiden. En doppresent behöver nämligen inte vara något som ska användas här och nu. Det går faktiskt bra att köpa en gåva som barnet kommer att uppskatta längre även i framtiden. Ett smycke är därför en perfekt doppresent.

En gåva som håller länge

Du bör med andra ord överväga att ge dig ut och shoppa exklusiva guldhalsband när det är dags för dop. Ett halsband i guld är en klassisk accessoar som barnet kommer att kunna använda i hela livet. Eftersom dopet inte bara är en fest utan även ett inträde i kyrkan kan ett halsband med ett kors vara en lämplig gåva. Känner du att du inte vill köpa en sådan tydlig symbol för kristendom kan du istället satsa på ett hjärta eller kanske en platta med namn och datum.

En passande gåva

Just ett guldsmycke är en lagom och passande gåva för ett dop. Visst slår vissa på stort och sätter barnet i bostadskö som doppresent, men som besökare är ett guldsmycke ett perfekt alternativ. Tänk på att det är kutym att alltid ha med sig en present till det nydöpta barnet. Det gäller oavsett om det handlar om ett drop in-dop eller ett mer uppstyrt dop.

Tänk på säkerheten

Även om ett halsband är en perfekt gåva så bör du tänka till lite när du ger det till ett litet barn. Välj gärna en längre kedja för att barnet ska kunna bära halsbandet länge fram i tiden. Var dock noga med att berätta hur du tänkt för föräldrarna eftersom en lång kedja på ett litet barn faktiskt kan vara farligt och innebära en strypningsrisk.