Varför det är så viktigt med säkerhetsdörr

I den här artikeln kan du läsa om varför det är viktigt att ha en säkerhetsdörr på din lägenhet. Förutom det får du också ett antal andra matnyttiga och enkla tips på hur du och din familj kan skapa en säkrare hemmiljö.

Att du vill ha ett säkert hem är en självklarhet. Det blir särskilt påtagligt för dig som har en barnfamilj. Inbrott innebär ju inte bara materiella förluster utan är ju i sin tur också ett trauma för familjen. Att känna att någon har inkräktat på ditt territorium är ett trauma som det tar tid att återhämta sig från. Hur många inbrott som begås varierar mellan olika delar av Sverige, och antalet brott skiftar också beroende på årstid med mera. Oavsett är det förstås en god idé att ha ett så bra skydd som möjligt, hellre än att vara efterklok och investera i larm och andra åtgärder när skadan redan skett. En bra säkerhetsdörr är första steget mot en säker bostad.

En säkerhetsdörr är bostadens yttre skydd

New,Steel,Three,Bolt,Door,Lock,Installed,On,The,WoodenEn bra säkerhetsdörr klassas ofta som bland de viktigaste sakerna att ha för att få ett hem med ett så bra skydd mot inbrott som möjligt. En säkerhetsdörr är förstås inte omöjlig att bända upp. Den stora fördelen gentemot en vanlig dörr är dock att det tar betydligt längre tid att bryta upp en säkerhetsdörr. Detta gör att de flesta inbrottstjuvar vet bättre än att överhuvudtaget ge sig på en säkerhetsdörr, och skulle någon ändå göra det så ger den extra tiden det tar att bryta upp den en chans för grannarna att reagera och ringa polisen. Säkerhetsdörrar fungerar dessutom som ett brandskydd i och med att de förhindrar bränder från att spridas så snabbt som de skulle göra med vanliga dörrar.

Komplettera säkerhetsdörren med andra skyddsåtgärder

Young,Brunette,Woman,Entering,Code,On,Keypad,Of,Home,SecurityAtt skaffa en säkerhetsdörr är förstås långt ifrån det enda du bör skaffa för att skydda ditt hem. Beroende på hur du bor finns det en hel uppsättning andra åtgärder du bör ta i beaktande. Hemlarm kan vara en god idé, liksom att säkerställa att du har lås på balkongdörren – om du har en sådan. De flesta matnyttiga tipsen kring hemsäkerhet har annars att göra med hur du ska agera om du är bortrest. Det bästa du kan göra är nämligen att ge sken av att du är hemma. Det kan du göra på olika sätt. Du kan till exempel skaffa timers till din belysning. På samma sätt är det en bra idé att sätta en timer på din radio så att den står på under valda tillfällen på dygnet. Fråga också om någon granne kan hjälpa dig att tömma brevlådan samt vattna dina krukväxter. Det är ganska enkla åtgärder, men de gör stor skillnad. Sist men inte minst är det en väldigt god idé att du skaffar en bra hemförsäkring. Den skyddar förstås inte mot inbrott eller bränder, men om olyckan trots allt skulle vara framme är det skönt att känna att du har möjlighet att få ersättning för det.